Tijdschrift

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukken

 

'Limburgse Vogels' is een uitgave van de Vogelstudiegroep van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg.

In 2011 verschijnt de 21e jaargang. Hoewel het tijdschrift in het begin meerdere keren per jaar verscheen, kiest de huidige redactie voor een jaareditie. Het blad wordt gewoonlijk gepresenteerd tijdens de najaarsbijeenkomst van de Vogelstudiegroep in november. Het boekwerkje met alle foto’s volledig in kleur omvat rond de 100 pagina’s.

De redactie is voortdurend op zoek naar interessante onderwerpen die als hoofdvoorwaarde hebben dat er een directe link met Limburg moet zijn. Het kan variĆ«ren van bijzondere dwaalgasten die in Limburg zijn aangetroffen, avifaunistische gebiedbeschrijvingen, resultaten van tellingen of onderzoeken. Verder bevat het tijdschrift vaste rubrieken als bijzondere broedvogels, fenologie en de rubriek Vogelwaarnemingen, waarin een ornithologisch jaaroverzicht wordt gepresenteerd aan de hand van ingevoerde data via Vogelarchief Limburg (een onderdeel van waarneming.nl). 

 

.

 

Leden van het NHGL betalen voor Limburgse Vogels € 12.50 per jaar, niet leden € 15.00

Abonnement via correspondentieadres: Godsweerderstraat 2, 6041 GH Roermond, of het mailadres: kantoor@nhgl.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Redactiesecretariaat:

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

Rob van de Laak

Godsweerderstraat 2, 6041 GH Roermond

Tel. 045-5423454 / 06 25220857 rob.vd.laak@home.nl